Chilis extraszűz olívaolaj Pietro Coricelli 250 ml
várható kiszállítás: 2024-10-16, szerda
- +4235
Termék leírása
A Pietro Coricelli egy 80 éve működő olasz családi vállalkozás, Európa egyik meghatározó olívaolajjal foglalkozó cége, amely értékes hagyományokon alapuló szaktudással rendelkezik.
A Pietro Coricelli ízesített chilis olívaolaj egy nagyon jól eltalált kombináció, amelyben az olívaolaj selymes íze jól kiegészül a chili jellegzetes, pikáns karakterével - mindezt a chili túlzó csipőssége nélkül. Használatával úgy érezheted magad a konyhában, mint egy tapasztalt szakács, aki pontosan eltalálja az ételek zamatát és csípősségét! 😏
Hogyan hat az extraszűz olívaolaj az egészségre?
A chilis olívaolaj nem csupán különleges íze miatt izgalmas - az egészségedre is jó hatással lehet, hiszen az extraszűz olívaolajban található ásványi anyagok és vitaminok ugyanúgy megtalálhatóak benne, mint az ízesítetlen változatában.
Fogyasztása jó hatással van a vércukor- és a koleszterinszintre, antioxidáns tartalma védi az immunrendszert, miközben gyulladáscsökkentő hatásai is jól érvényesülnek. Nem utolsó sorban az egyik legjobb és legtermészetesebb szív- és érrendszert támogató természetes alapanyag.
Mire használhatod a chilis extraszűz olívaolajat?
A chilis extraszűz olívaolaj használata kényelmes és könnyű, arról nem is beszélve, hogy rengeteg ételt lehet vele feldobni, vagy utólag tovább ízesíteni. Tényleg nagy segítség lehet abban, hogy egyszerűen, gyorsan, egy igazán minőségi alapanyaggal tedd kissé pikánssá az ételeidet. Ha szereted az enyhén pikáns ízeket, használd bátran a következő ételekhez:
- Sült és párolt halak, húsok utólagos ízesítésére.
- Teheted tésztaételekre, vagy pizzára.
- Salátákat, nyers, párolt és grillezett zöldségeket is ízesíthetsz vele.
- Pikáns pácok, szószok és öntetek hozzávalója is lehet.
- Mártogatósokhoz vagy zöldségkrémekhez szintén istenien passzol.
- Krémlevesek fűszerezéséhez is ajánljuk.
- Köreteket vagy rizottókat is pikánssá tehetsz vele.
- Friss kenyérre, pirítósra is érdemes csepegtetni.
A chilis extraszűz olívaolaj használatánál egy dolgot mindenképpen tarts szem előtt: ne hevítsd! Az extra szűz olívaolajnak ugyanis alacsony az égési hőfoka, így hevítve “roncsolódik” és veszít mind az ízéből, mind pedig értékes hatóanyagaiból. Ezért inkább csak utólag add az ételekhez, így az íze és az egészségre gyakorolt hatása is maximálisan érvényesülhet.
Az ízesített extra szűz olívaolajak
Az extra szűz olívaolajak kíméletes eljárással készülnek, aminek köszönhetően megőrzik az olívabogyó minden értékes összetevőjét. Az első sajtolásból kinyert olajat nevezzük extra szűznek, ez a legjobb minőségű, legtisztább és legmagasabb tápértékkel rendelkező olívaolaj. Préselése teljesen mechanikusan történik - hidegen sajtolási eljárással - amely során csak és kizárólag az olajbogyóból kinyert értékes olajat ülepítik. Az így előállított tiszta olaj mentes mindenféle vegyi vagy kémiai anyagtól, így megőrzi az olajbogyó hihetetlenül gazdag beltartalmi értékeit, támogatva egészségünket is.
Ezeket a kiváló minőségű olajakat bátran lehet ízesíteni, ha úgy tetszik fűszerezni - így lesz belőlük ízesített extra szűz olívaolaj, amelyekkel akár az egyszerű fogásokat, akár az ételkölteményeket is tovább finomíthatjuk.