FB pixel
Kategóriák

Egy igazán jó grillparti sokkal többről szól, mint a grillezett húsokról és zöldségekről

Ugye te is tudod, hogy egy igazán jó grillparti sokkal többről szól, mint a grillezett húsokról és zöldségekről? Nem csak egy sima kis sütögetés, hanem egyben egy igazi családi, baráti összejövetel is, amely élménnyel ajándékoz meg mindenkit. Már, ha jól csináljuk…

Úgyhogy csináljuk jól és dobjuk fel a kerti partit izgalmas és ízletes kiegészítőkkel! 

Finomságok grillezeshez a magosboltból
Finomságok grillezeshez a magosboltból

Grillezés. Ez a szó már önmagában is rengeteg kellemes emléket, ízt és illatot idéz meg. Naplementék, közös családi és baráti összejövetelek, ahol a parázsló szén felett felejthetetlen pillanatok részesei lehetünk.

De van-e ennél tovább? Ennél jobb, kellemesebb, ízletesebb? Mi az, ami igazi ínyenc összejövetellé varázsolja a húsok, halak és zöldségek szokásos sütögetését?

  • kínálj a különféle italok mellé (legyen az gyöngyöző sör, bor, fröccs, színes koktél vagy valami finom gyümölcslé) roppanós, pörkölt és kellemesen sós magvakat
  • öntözd meg a salátát különleges, aromás olajokkal vagy
  • kínálj előételként, sajtok mellé mosolygós olajbogyót és napcsókolta aszalt paradicsomot

hogy igazán különleges legyen az idei grillszezon.

Hirtelen azt sem tudod, hova kapd a fejed, mit szerezz be, hogy ne maradj le erről a különleges élményről? Segítünk! Íme, a mi személyes kedvenceink a grillszezonra.

1.) Sós magvak

Nem számít, hogy egy jól behűtött sörrel, egy finom borral, egy frissítő fröccsel, egy izgalmas koktéllal vagy egy ízletes gyümölcslével lazítanak-e a barátaid, családtagjaid, a ropogós, sós magvak csodálatos kiegészítői minden (nyári) italnak.

Naplemente, pattogó tűz, a füst illata és persze a hűsítő italok, mi kellhet még egy fantasztikus kerti partihoz?

Nos, a profik ilyenkor vesznek elő egy tálcát, amelyet már előre megtöltöttek sós, olajos magvakkal, az esti grillezés melletti italozás igazi titkos fegyvereivel. Mert a varázslat a részletekben rejlik…

A legjobb sós magvak a sör mellé
A legjobb sós magvak a sör mellé

2.) Magvak salátákba

Nincs grillezés friss, könnyű saláták nélkül. A zöldségek vibráló színei minden tekintetet odavonzanak, és közben milyen finomak! A zöld fejes saláta, a pirosló paradicsom, az aranyló paprika még csak a kezdet. A sokféle íz és textúra egy csipetnyi nyárral töltik meg a szánkat, de mi lenne, ha ezt az élményt még tovább fokoznánk? Itt jönnek újra képbe (újra) az olajos magvak.

Egy marék tisztított tökmag, egy kanálnyi napraforgómag, egy csipetnyi szezámmag - mind hozzájárulnak, hogy a már önmagában is finom saláta igazi gasztronómiai élménnyé váljon. Főleg ha a pirított változatait választod! (de te magad is piríthatod)

Az olajos magvak ropogós textúrájukkal, valamint gazdag aromás ízükkel remekül kiegészítik a zöldségeket, így hozva létre a tökéletes és egészséges köretet az ízletes grillezett húsok mellé.

Szórj magvakat a salátára
Szórj magvakat a salátára

 

3.) Különleges olajok a salátákra

Egy jó salátánál a zöldségeké a főszerep, a magvaké az “ettől isteni lesz” faktor, de a koronát mégis a dresszing teszi fel erre a mesterműre. És mi lehetne finomabb dresszing, mint egy-egy különleges olaj? Engedd, hogy ezek az olajok megváltoztassák a saláta ízét és valódi ínyenc fogássá varázsolják az egyszerű zöldségeket.

A gyengéd ízű, extra szűz olívaolaj kifinomultan simul a saláta naturális jellegéhez, a citromos pedig cseppet pikáns, mégis valódi klasszikus a dresszingek között. A fokhagymás incselkedő, mégsem tolakodó aromát kölcsönöz a zöldségeknek, míg a chilis azoknak való, akik minden fogást tüzesen szeretnek. Ha nem önmagában használnád, hanem valamilyen dresszing összetevőjeként, garantáltan világbajnok salátaöntetet készíthetsz belőle. Ráadásul ezek az olajok nem csupán a salátáknak állnak jól, de a grillhúsok és grillzöldségek ízét is feldobják.

És hadd szóljunk itt még egy szót egy kakukktojásról, egy olyan dresszingről, ami ugyan nem olaj, de valódi klasszikus, ha friss, pikáns salátaöntetről esik szó. Ez nem más, mint a balzsamecet, amelyben a borecet és a szőlő aromája keveredik fantasztikus eleggyé, és amely mindenféle és fajta zöldséggel remek párost alkot.

4.) Egyéb finomságok

Most már tudod, hogyha grillpartit szervezel, nem feledkezhetsz meg a húsok és a zöldségek mellett a roppanós magvakról, és az ínyenc olajokról sem… és még valamiről… az olyan csipegetnivalókról és előételekről, mint az olajbogyó, a kapribogyó vagy az aszalt paradicsom.

Persze rakhatod ezeket a zöldségek közé is, hiszen rendkívüli módon feldobják az összes salátát, de kis tálkákban kínálva - kiegészítve valami jóféle sajttal -, előételnek is fantasztikusak.

Csak szúrj egy napérlelte aszalt paradicsomot a fogpiszkálóra és vedd a szádba. Olyan, mintha a napfényt ízlelnéd. Élvezd az olajbogyó nyáridéző zamatát és engedd, hogy egészen Görögországig repítsen. A kapribogyónál pedig nincs is jobb, ha valami igazán sós, természetes sörkorcsolyát kínálnál - persze a ropogós, pörkölt magvakat leszámítva :).

Ezek a finomságok a természet igazi kincsei, amelyek nem csupán még élvezetesebbé varázsolják a grillezést, de egészen új dimenzióit mutatják meg a csipegetésnek, az előételnek.

Olívabogyók, aszaltparadicsom, sajtok ... mmmm
Olívabogyók, aszaltparadicsom, sajtok ... mmmm

 

5.) Frissítők a grillszezonban

Egy jó grillpartin mindenki szomjas. Egyesek a sör, a bor és a koktélok mellett teszik le a voksukat, mások maradnak az alkoholmentes frissítőknél. Citromos, narancsos, gránátalmás, ananászos vagy mangós? Szénsavas, vagy szénsavmentes? Neked melyik lenne a kedvenc üdítőd?

Képzeld el, ahogyan a grill mellől érkező füstös, aromás illatok találkoznak a kezedben tartott frissítő hűs, gyümölcsös ízekkel. Olyan ez, akár egy hirtelen jött, nyári, ám gyümölcsös zápor - életre kelti az ízlelőbimbókat, felfrissíti a testet, és tökéletesen ellensúlyozza a grillen sült ételek robusztus aromáit.

Az élet sava-borsát a részletek adják

Gondolj bele: ahogyan a grill füst majd lassan eloszlik az esti szellőben, és az utolsó falatok is eltűnnek a tányérokról, mit szeretnél látni? Elégedett és boldog arcokat ugye, mosolyokat, amelyek mind azt tükrözik, hogy valami igazán remek dolgot, egy különleges grillezős partit hoztál létre.

Mi segítünk, hogy ez ne csupán vágy legyen, hanem valósággá is váljon. Elárultuk, hogy szerintünk, mitől lesz egy grillparti egészen más, mint egy sima sütögetés - ezek pedig nem mások, mint a gondosan összeválogatott kiegészítők. Hiszen mindenki tudja, hogy az élet sava-borsát az apróságok adják.

Kerti parti hangulat Magosboltos finomságokkal
Kerti parti hangulat Magosboltos finomságokkal

Ezek után már alig várod, hogy rendezhess egy szuper grillpartit? Hajrá, mi pedig az alábbi oldalon összeszedtünk minden olyan különleges kiegészítőt, amelyek feledhetetlenné fogják tenni a vendégvárást.

Finomságok grillpartikra (termék válogatásunk)