FB pixel
Kategóriák

Callebaut csoki - édes kísértés, amit nem lehet megunni

Az emberiség évezredek óta rajong a csokoládéért! Nem is csoda, hiszen a csoki maga az édes kísértés, amelyet sosem lehet megunni.

De vajon mi tesz igazán különlegessé egy csokoládét? - és miért fontos, hogy milyen minőséget választunk? Blogbejegyzésünkben most a Callebaut csokoládé világába kalauzolunk el, és eláruljuk miért ez a csoki sok cukrász kedvenc alapanyaga.

Sokféle csokoládé létezik a világon, ráadásul a csokoládét számtalan módon használhatjuk fel, legyen szó egyszerű nassolásról, süteményekről, krémekről, dekorációról, forró csokiról vagy akár egy csokoládés mártásról. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mikor milyen típusú vagy milyen minőségű csokoládét választunk, hiszen az íz, állag és feldolgozhatóság mind befolyásolják a végeredményt.

callebaut csokik szórva

Mitől lesz jó egy csokoládé? - és miért más a sütésre szánt csokoládé?

Ahhoz, hogy megértsük, mitől lesz jó egy csokoládé, érdemes először a legfontosabb összetevőket és jellemzőket megvizsgálni. A kiváló minőségű csokoládé alapfeltétele a magas kakaótartalom, a tiszta kakaóvaj, és - a Callebaut csokik esetében minden egyes termékben egy olyan isteni természetes összetevő, mint - a vanília. Ezek az összetevők garantálják a csokoládé gazdag ízvilágát és krémes állagát.

A minőségben nem csupán az íz, hanem az olvadási tulajdonságok is meghatározóak – egy jó csokoládé egyenletesen olvad, finoman krémessé válik, és nem hagy hátra kellemetlen utóízt.

A sütésre szánt csokoládék esetében azonban további szempontok is fontosak. Egy sütőcsokinak nemcsak ízletesnek kell lennie, hanem olyan tulajdonságokkal is rendelkeznie kell, amelyek lehetővé teszik a különböző konyhai műveletek elvégzését. Az ilyen csokoládé esetében fontos jellemző az olvadáspont és a folyékonyság, hiszen csak így garantálható, hogy például a sütési folyamat során is megfelelő legyen a textúrája. Ráadásul gazdag ízét sem veszítheti el a feldolgozás alatt!

A Callebaut csokoládék esetében mindezeket a tényezőket figyelembe vették. A csokoládékat úgy fejlesztették ki, hogy maximális ízélményt és tökéletes textúrát biztosítsanak a sütési, főzési és egyéb folyamat során. Ezért is választja sok profi cukrász és az otthoni sütés szerelmesei is egyaránt a Callebaut termékeit.

Miért érdemes a Callebaut márkát választani?

A Callebaut csokoládé több mint egy egyszerű sütési alapanyag – ez egy prémium minőségű, hagyományokra épülő csokoládé, amelyet immár több mint 100 éve készítenek Belgium szívében. Belgiumot méltán tartják a csokoládégyártás egyik fellegvárának, és a Callebaut ezen belga örökség egyik legjelentősebb képviselője. Octaaf Callebaut 1911-ben indította el a csokoládégyártást, és azóta a márka a cukrászok és csokoládékedvelők körében a minőség szimbólumává vált.

A Callebaut csokoládé titka az összetevők gondos kiválasztásában és feldolgozásában rejlik, emellett pedig a márka különösen nagy figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a méltányos kereskedelem szemléletére. A cég szoros kapcsolatot ápol a kakaóbab termelőkkel, és biztosítja, hogy azok méltányos bánásmódban részesüljenek. Ennek köszönhetően a Callebaut nemcsak egy magas minőségű csokoládé, hanem egy olyan választás is, amely támogatja a fenntarthatóságot és a felelősségteljes gazdálkodást.

Miért jók a Callebaut csokoládéi?

A Callebaut csokoládék számos okból kiemelkedőek, és ezek közül a legfontosabb a minőség és a megbízhatóság. A Callebaut már több mint egy évszázada dolgozik azon, hogy a legjobb csokoládét biztosítsa cukrászoknak, pékmestereknek, de a háziasszonyoknak is. Ezek a csokoládék kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, és a gyártási folyamat során különös figyelmet fordítanak arra, hogy az íz és az állag mindig tökéletes legyen.

A Callebaut csokoládék egyedi előnyei közé tartozik a rendkívül kiegyensúlyozott ízvilág, amelyet a gondosan pörkölt kakaóbabok biztosítanak - ennek köszönhetően a csokoládék intenzív, komplex ízvilággal gazdagodnak, tele mélyen kakaós, gyümölcsös vagy épp virágos jegyekkel.

Emellett a Callebaut csokoládék a sütéshez-főzéshez szükséges technikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, így bármilyen ételhez jól felhasználhatóak. Legyen szó tortabevonásról, bonbon készítésről, kreatív desszertekről vagy akár egy egyszerű csokoládékrémről, a Callebaut csokoládék minden alkalommal kiválóan teljesítenek.

csoki cseppek tálkában

Mi is az a csokoládépasztilla?

A csokoládépasztilla egy különleges formába öntött csokoládé, amelyet könnyű adagolhatóság és sokszínű felhasználhatósága miatt szeretik mind a profi cukrászok, mint az otthoni sütés szerelmesei. A pasztillák nem mások, mint apró korongok, amelyek egyenletes méretük miatt gyorsan és könnyen olvadnak, jól adagolhatóak, mérhetőek, és egyszerűen keverhetők különböző összetevőkkel, ezáltal ideálisak a sütéshez, főzéshez, illetve egyéb konyhai műveletekhez.

Fedezd fel a Magosbolt Callebaut csokipasztilláit!

Nálunk, a Magosboltban ötféle Callebaut csokipasztillával találkozhatsz - ezek között akad étcsokis, tejcsokis, fehércsokis, illetve két különleges típus, a rózsaszín ruby mártócsoki-pasztilla és a cukormentes étcsokicsepp.

▶ Callebaut belga étcsokoládé pasztilla

A Callebaut belga étcsokoládé pasztilla, egy igazán sokoldalú és intenzív ízű csoki, amelyet számos desszert és sütemény alapanyagaként használnak.

Különleges ismertetőjegye, hogy igen magas a kakaótartalma, amelynek köszönhetően mély, gazdag ízvilággal rendelkezik, finom, gyümölcsös jegyekkel kiegészülve.

Az étcsokipasztilla különösen népszerű - mondhatni, egy örök klasszikus, mind az ízének, mind az olvasztás utáni krémes, selymes állagának köszönhetően. Csokoládékrémek, bevonatok, bonbonok bevonásához és fondükészítéshez is ajánljuk!
Callebaut belga étcsokoládé pasztilla

 

▶ Callebaut belga tejcsokoládé pasztilla

Callebaut belga tejcsokoládé pasztilla
Ikonikus tejcsokipasztilla, amelyet a cukrászok és a háziasszonyok egyaránt imádnak. Ez a termék nem egy egyszerű tejcsoki, ez maga a kakaóban, tejben és karamellben lubickoló Kánaán, amelynek a színe mély és meleg, a textúrája bársonyos, az íze pedig a leheletnyi karamellbeütéstől még ínycsiklandóbb.

Tökéletes választás süteményekhez, klasszikus pékárukhoz, tortákhoz, italokhoz, hagyományos csokis édességekhez, ám mivel nagyon jól működik különféle fűszerekkel is, így egzotikusabb desszertekhez szintén kiváló választás.

 

▶ Callebaut belga fehércsokoládé-pasztilla

A Callebaut fehércsokoládé-pasztilla egy prémium minőségű, selymes, krémes ízvilágú változat, amely a friss tej erőteljes, de nem túl édes ízével párosul. Az enyhén édes ízjegyek és a gazdag, elegáns textúra egyedülálló élménnyé varázsolja a vele készült édességeket, ráadásul kifejezetten “jól állnak neki” az olyan egzotikus gyümölcsök, de még a sáfrány is!

Ez a fehér csokoládé 32%-os kakaótartalommal, 22,3% tejszárazanyag-tartalommal és 40% zsírtartalommal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy ideális formázáshoz, bevonáshoz, ízesítéshez és díszítéshez is.

Callebaut belga fehércsokoládé-pasztilla

 

▶ Callebaut belga ruby mártócsokoládé pasztilla

Callebaut belga ruby mártócsokoládé pasztilla
A rózsaszín csokoládé egy különleges és rendkívül dekoratív változata a csokiknak. A színe miatt adódik a kérdés, hogy mivel színezték meg? Nos, a Callebaut Ruby csokoládé egy igazi kuriózum, ugyanis nem tartalmaz sem hozzáadott színezéket sem bármilyen ízesítőt, tehát ez a csokipasztilla felejthetetlen színét és ízét csak és kizárólag a - speciális - rubin kakaóbaboknak köszönheti.

Nem csupán a megjelenése szokatlan, de az íze is más, mint a többi csokié: friss, gyümölcsös aroma jellemzi, amelyben leginkább a szárított eper és áfonya fedezhető fel. A Ruby csokoládék új dimenziókat nyitnak meg a konyhában, utat törve a kreatív és látványos desszertek világába.

 

▶ Callebaut CUKORMENTES étcsokicsepp

A Callebaut cukormentes étcsokoládé-pasztilla egy finoman intenzív csokoládé, amely hozzáadott cukor nélkül készül, így ideális választás azok számára, akik szeretnék elkerülni a hagyományos cukrral készült csokipasztillákat. Édességét a maltitnak köszönheti, amelyet tökéletes módon egészít ki egy csipetnyi vanília - így íze pont olyan, mint a hagyományos (cukros) változatoké.

Ráadásul nem csupán a színe és íze, de egyéb jellemzői - állaga, hűtése, temperálhatósága, formázhatósága stb. - is megegyeznek a klasszikus csokoládé tulajdonságaival, így ugyanolyan sokoldalúan felhasználható.

A Callebaut cukormentes étcsokoládé-pasztilla tökéletesen képes a modern, egészségtudatos cukrászati trendekhez igazodni, miközben megőrzi a csokoládé valódi, gazdag ízvilágát.
Callebaut CUKORMENTES étcsokicsepp

 

Callebaut csokoládé a konyhában: ötletek és tippek a felhasználáshoz

Házi táblás csoki (ét-tej-fehércsokival)

Házi kézműves táblás csoki - liofilizált gyümölcsökkel

Készítsd el saját kézműves csokoládédat, amely garantáltan meghódítja mindenki szívét! Az intenzív belga csokoládé alapot tedd színesebbé és érdekesebbé különféle liofilizált gyümölcsökkel, hogy egy valóban izgalmas ízélményben egyesüljenek. Ez az egyszerű, de látványos recept remek ajándék lehet, vagy éppen tökéletes nasi egy hideg estén.

Készíts saját kézműves csokoládét, amellyel garantáltan meghódíthatod mindenki szívét! Az intenzív belga csokoládé alapot tedd színesebbé és érdekesebbé különféle liofilizált gyümölcsökkel, hogy egy izgalmas ízélményben egyesüljenek. Ez az egyszerű, de látványos csokoládé remek ajándék lehet, vagy éppen tökéletes nasi!

Pisztáciás profiterol

Pisztáciás profiterol

Lépj be a különleges desszertek világába ezzel az isteni, pisztáciás és fehér csokis profiterollal! A tésztagolyókba zárt selymes pisztáciakrém és a selymes fehér csokoládé minden falatnál el fognak varázsolni téged - és mindazokat, akiket megkínálsz ezzel a különleges finomsággal. Tökéletes választás egy ünnepi alkalomra, egy hétvégi ebéd lezárásaként – garantáltan elbűvölöd majd vele a családodat és a barátaidat is!

Mákos-fehércsokis babka

Babka recept

Fedezd fel a klasszikus babka új dimenzióját, amelyben a jellegzetes mák- és a fehér csokoládé selymes íze tökéletes harmóniát alkotnak! Ez a vajas tésztájú pihe-puha, foszlós kalács egyszerre édes és zamatos, igazi kényeztetés. Töltsd meg a konyhát a frissen sült kalács illatával, és élvezd az otthon melegét egy bögre forró csoki és a mákos-fehércsokis babka mellett!

Csokis-pisztáciás pite

Csokis pisztáciás pite

A csokoládé és a pisztácia házassága ebben a pitében egy igazán ízletes és szerethető frigy, amelyből egy valódi hedonista ételköltemény született.

Végtelenül csokis, végtelenül pisztáciás és végtelenül finom. ? Mi több, annyira az, hogy ha egyszer megkóstolod, nem tudod majd abbahagyni! Nem mondjuk, hogy ez a pite gyorsan elkészíthető, viszont maga az elkészítés egyáltalán nem nehéz. Megéri belevágni, a végeredmény ugyanis maga a menyország! ?

Panforte (olasz, fűszeres magvas - aszalt gyümölcsös szelet)

Panforte recept

Merülj el az olasz konyha ízeiben ezzel a különleges panforte-val, amely gazdag fűszerekkel, roppanós magvakkal és zamatos aszalt gyümölcsökkel kápráztat el. Ez a sűrű, édes szelet igazi ünnepi hangulatot teremt, amely tökéletes kísérője egy csésze kávénak vagy akár egy pohár édesebb bornak. Idézd meg az otthonodba Toszkána varázsát ezzel a különleges desszerttel!

Válaszd a Callebaut csokipasztillákat!

A Callebaut csokoládék kiváló minőségük és sokszínűségük miatt értékes helyet foglalnak el a csokoládék világában.

Próbáld ki őket - akár az összeset! 🙂 -, hogy te is megtapasztalhasd, mit jelent a valódi csokoládéélmény és - a jó minőségű csokoládénak is köszönhetően - az igazi örömteli kreatív szabadság a konyhában.

Látogass el webshopunkba, és válogass kedvedre csokipasztilláink között – fedezd fel a különleges ízek világát, és készíts fantasztikus finomságokat Callebaut csokoládéval!