Aszalt gyömbér (fruktóz hozzáadásával)
várható kiszállítás: 2024-09-24, kedd
- +4235
Termék leírása
Az emberiség nem véletlenül fedezte fel magának ezt a jellegzetesen fűszeres, csípős gyökeret, amely alkalmas főzésre, ízesítésre, de az egészségünk megőrzésére is univerzálisan használható, hiszen elképesztően sok egészségügyi probléma ellenszere lehet. Egyszóval a gyömbér egy szuperélelmiszer, amely fűszernövény, ugyanakkor gyógynövény is, ráadásul számtalan formában alkalmazható: frissen, porítva, szárítva, aszalva, kandírozva, olajként, sőt gyönyörű virágainak köszönhetően valahol díszítésre is használják.
Önmagában rágcsálva a friss gyömbérgyökeret ugyan nem szoktuk fogyasztani, ám kevés fruktózzal aszalva már egészen más a helyzet - aki szereti az erős, ütős ízeket, annak bátran ajánljuk.
Miért egészséges a gyömbér?
Kétségtelen tény, hogy a gyömbér egészségünkre gyakorolt hatása zseniális!
Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz! Találunk benne vasat, cinket, foszfort, káliumot és magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokban sem szűkölködik. Ezen kívül van benne úgynevezett gingerol is, ez az anyag felelős gyógyítást segítő tulajdonságainak nagy részéért, valamint az erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásáért.
A gyömbér megfázás és influenza esetén - akár a megelőzésben, akár a gyógyulás elősegítésében - is nagy hasznunkra lehet, mivel rengeteg baktérium- és vírusellenes hatóanyag található benne, ami erős ellenszere a torokgyulladásnak, a légúti fertőzéseknek, de nyugodtan vessük be orr- vagy homloküreg gyulladás esetén is, sőt, allergiás tüneteknél is szintén alkalmazhatjuk. Emellett csökkenti a lázat, nagyon jó köhögéscsillapító, és rendkívüli izzasztó hatása miatt segíti a méreganyagok távozását a szervezetből.
Ráadásul a használata is egyszerű: mézzel és citrommal nagyon finom teát készíthetünk belőle. Ehhez választhatunk friss vagy reszelt gyömbért, de ugyanolyan hatékony, ha gyömbérport vagy ezt a fruktózos aszalt gyömbért használjuk.
Ha egy kicsit kellemesebb formájában szeretnénk fogyasztani a gyömbért, jó alternatíva lehet a kandírozott változat, amely igen hatékonyan enyhítheti a megfázás tüneteit, és még az orrunk is kidugulhat tőle!
A gyömbér nem csupán a megfázás tüneteit képes enyhíteni, de jelentős B16-vitamin tartalmának köszönhetően az emésztésre is jótékonyan hat. Nagyon jó görcsoldó, fokozza az epe és az emésztőnedvek termelődését, megnyugtatja a háborgó gyomrot, zsíros ételek feldolgozásához is segítségül hívhatjuk, sőt fogyókura esetén zsírégetőként is kifejezetten hatékony. Mindezeken túl pedig méregtelenítő hatása támogatja a szervezet anyagcsere-folyamatait.
A fenti tulajdonságokból jól látszik, hogy a gyömbér egy extra immunrendszer erősítő is! Ezzel párhuzamosan kedvezően befolyásolja a szív- és az érrendszer működését, kiváló hatással van a koleszterin- és vércukorszintre, sőt, még a menstruációs panaszokat is enyhíti.
Fogyasztása serkenti a vérkeringést, ezáltal növeli a koncentrációképességet, így jó barátunk lehet vizsgák vagy egyéb megmérettetések alkalmával.
A gyömbér vágyfokozó hatása is régóta ismert, tehát afrodiziákumként szintén kitűnően működik. A mondás szerint a tüzes gyömbér felforrósítja a hideg ágyat! 😊 Erősen stimuláló hatású, s mivel támogatja a véráramlást... nőknél és férfiaknál is egyaránt csodákra képes! 😊
Az aszalt gyömbér konyhai felhasználása
A kevés fruktóz hozzáadásával készült aszalt változatot önmagában rágcsálva leginkább “fekete öves” gyömbérrajongóknak ajánljuk, hiszen ez nem egy “gyömbér ízű” finomság, ez maga a gyömbér - a rá jellemző karakteres és csípős ízzel.
Amellett azonban, hogy ez a változat önmagában is finom, teának is kiváló, sőt kifejezetten szuper hozzávaló, ha egy pikáns, frissítő limonádét készítenénk, mivel nagyon jól passzol a citrusos ízhez.