Almás-fahéjas granola Mendula 300 g (gluténmentes)
várható kiszállítás: 2024-11-25, hétfő
- +4235
Termék leírása
A Mendula almás-fahéjas granolája tökéletes reggelinek, de akár ebédnek és vacsorának is, ahogyan tízóraiként és uzsonnaként is megállja a helyét. Sőt, desszertnek is isteni, de akkor is bevetheted, ha édes és egészséges nassolnivalóra vágysz. Egyszóval egy egészséges, univerzálisan használható tápláló finomságról beszélünk. Alapja gluténmentes zabpehely, amely élelmi rostokban igen gazdag, édességét a benne található mazsola és az almasűrítmény biztosítja, a fahéj és gyömbér pedig ínycsiklandó aromát kölcsönöz neki. 100%-ban természetes összetevői miatt bátran ajánljuk a tudatos táplálkozást követőknek, de mivel sem glutént, sem tejterméket nem tartalmaz, így gluténérzékenyek, tej- és laktózérzékenyek, sőt vega, vegán, paleo életmódot folytatók is nyugodtan fogyaszthatják. Sőt, a Mendula granoláiban mesterséges színezék, aroma és tartósítószer sem található.
Hogyan készül a granola?
A granola egy zseniális találmány, hiszen az egyébként is isteni hozzávalókat - mint a zabpehely, az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök és a fűszerek - olajjal összeforgatják, majd 100 fokon megsütik, - azaz inkább szárítják. Ebben a granolában egyébként az aszalt alma és fahéj mellett találunk mandulát, pekándiót és mazsolát is. Mindezek együtt egy csodálatosan aromás végeredményt alkotnak, nem véletlenül kapta ez a granola az "almás pite" (apple pie) fantázianevet, hiszen a hozzávalóknak köszönhetően valóban az almás piték ízvilágát idézi!
Miért egészséges a granola?
A 100%-ban természetes hozzávalók gondoskodnak arról, hogy a Mendula almás-fahéjas granolája valóban egészséges és energiával teli reggeli legyen, amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz, és adhatsz a gyerekeknek is.
- A benne található gluténmentes zabpehely komplex szénhidrátokban és fehérjében is gazdag, sőt a rosttartalma rendkívül jót tesz az emésztésnek. A zabpehely ráadásul ásványi anyagokat és antioxidánsokat is tartalmaz.
- A ropogós pekándió- és manduladarabok nem csupán ízletesek, de a szervezetünket is erősítik, hiszen tele vannak értékes zsírokkal és antioxidánsokkal. Ezenkívül mindkét olajos magnak jelentős a fehérjetartalma, ásványi anyagokban is bővelkednek, sőt számos vitamint is tartalmaznak - például E-vitamint, ami erős antioxidáns hatással bír, segíti a méregtelenítő folyamatokat valamint erősíti a szervezet ellenálló képességét.
- Az almáról nem véletlenül járj a mondás: “Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Ez a gyümölcs rengeteg, a szervezet számára értékes tápanyagot tartalmaz, például flavonoidokat, amelyek erősítik az immunrendszert és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak. Szerencsére, az aszalt alma - az aszalt gyümölcsökre jellemzően - megőrzi a gyümölcs esszenciáját, és a legfőbb pozitív tulajdonságait, ahogyan magas rosttartalmát is.
Az almás-fahéjas granola felhasználási javaslatai
A granola felhasználásánál több dologra biztosan számíthatsz:
- Gyorsan és könnyedén az asztalra teheted, hiszen pillanatok alatt kész, és nem kell órákat a konyhában állnod egy tápláló és egészséges ennivaló elkészítése miatt.
- Csak fel kell önteni egy kis tejjel, növényi tejjel, így tényleg másodpercek alatt kész a tökéletes reggeli, de akár vacsorára, vagy egy könnyű ebédre is jó választás lehet.
- Beleteheted joghurtba, pudingba, turmixokba, de smoothie-hoz is tökéletes.
- Desszertekhez is kiváló alap - például pohárkrémekhez vagy süteményalapnak.
- A benne található gyorsan hasznosuló energia és praktikussága miatt kifejezetten ajánljuk kiránduláshoz, túrázáshoz vagy edzés előtt és után is.