FB pixel
Kategóriák

Török bulgur piláf

Elkészítési idő: 40 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

A török bulgur piláf, vagy ahogy a törökök hívják: bulgur pilavi klasszikus, kiadós, egészséges és könnyen elkészíthető egytálétel. Fogyasztható önmagában, fűszeres joghurttal, de készülhet akár köretként is, grillezett húsok mellé.

A bulgur piláfhoz mindössze néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükséged: bulgurra, paradicsomra, paprikára, hagymára, fokhagymára, és paradicsompürére.

Török bulgur piláf

Elkészítés:

  1. A bulgurt öblítsd le, és tedd félre. A hagymát aprítsd finomra és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá az összenyomott fokhagymát is, és pirítsd 1 percet. Tedd hozzá a kockára vágott paprikát. Adj neki néhány percet, hogy megpuhuljon, majd add hozzá a paradicsomot is. Az utóbbit villával nyomd össze, és főzd az egészet 2-3 percig.
  2. Jöhet bele a paradicsompüré, sózd borsozd, alaposan keverd el. Végül a lecsepegtetett bulgurt is add hozzá. Öntsd fel a vízzel, és letakarva főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és további 10 percet még hagyd a gőzben.
  3. Közben keverd el a joghurtos öntet hozzávalóit, és kész az önteted :)
  4. Tálald önálló fogásként, de akár grillezett csirke vagy saslik mellé is jól illik.

Jó étvágyat! ☺️


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Fotó: Romics Bea / szotyicreations.hu

Hozzávalók 2 személyre:
  • 200 g bulgur
  • 500 ml víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db zöldpaprika
  • ½ doboz egész paradicsom konzerv (vagy 3 szem húsos paradicsom)
  • 1 ek paradicsompüré
  • ½ tk
  • ¼ tk bors
  • A joghurthoz:
  • 150 ml natur görög joghurt
  • 3-4 ek menta finomra vágva
  • ½ citrom leve
  • só, bors
  • 1 ek olívaolaj

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1100Ft
1100 Ft/db
Egységár: 2750 Ft/kg
db
- +
Bezár
0 Ft / db
4490Ft
4490 Ft/db
Egységár: 8980 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft
Bezár
0 Ft / db
690Ft
690 Ft/db
Egységár: 17250 Ft/kg
db
- +