FB pixel
Kategóriák

Magvas ropogós recept

Elkészítési idő: 30 perc  
Sütési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű  

Gyorsan elkészíthető, egyszerű és egészséges sós ropogtatnivaló, tele magvakkal, rosttal, és mindenféle jóval, amivel még a szervezetünket is támogathatjuk. Tökéletes alternatívája a bolti sós krékereknek, csak jóval egészségesebb változatban!

Ha kreatív vagy, kísérletezhetsz zöld fűszerekkel is, a rozmaring vagy bazsalikom nagyon illik hozzá. És akár egy kis parmezán sajtot is szórhatsz bele, az is passzol az ízvilágához.

Ebből a mennyiségből kb. egy normál méretű tepsivel lesz. Természetesen felezhetőek, vagy duplázhatóak a mennyiségek.

magvas kréker

Elkészítése:

  1. A magvakat összekeverjük az olajjal, a liszttel és a vízzel, cipó alakúra formázzuk, majd félre tesszük 10 percre pihenni, addig egy kicsit megszívja magát a zabpehely. Ha szeretnénk még fűszert, vagy parmezán sajtot is bele, mehet bele nyugodtan.
  2. Sütőpapíron kinyújtjuk, fóliával lefedve vagy vizes kézzel vékony (2-3 mm) lappá formázzuk.
  3. Kívánt nagyságú háromszögekre, vagy négyzetekre vágjuk, és a sütőpapírral ráhúzzuk a tepsire.
  4. Előmelegített sütőben lassú tűzön arany barnára sütjük ( 160 fokon kb. 25-30 perc).
  5. Mikor kisült, a vágások mentén széttördeljük.

Jó étvágyat!


Receptek a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
Natúr lenmag Részletek
Akciós
0 Ft / kg
880Ft
880 Ft/kg
1100 Ft /kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
1560Ft
1560 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
2280Ft
2280 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
980Ft
980 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / kg
780Ft
780 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár