Pisztácia héjas natúr


5600 Ft / kg






Pisztácia héjas natúr


 

Tartalmaz:nat.piszt.kép

A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelénrezet, mangánt, káliumot, foszfor.

 

 

Miért jó? 

A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban.

Különösen gazdag és bő forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin valamint lutein tartalma kiemelkedő.

Ezek azok az anyagok, amik erősítik az immunrendszert, megelőzik a test sejtjeinek károsodását, védenek a fertőzések ellen és fontos szerepet játszanak a szervezet anyacsere folyamatában. Ha a szervezet antioxidáns szintje magas, a sejtek elhalása és a rák kialakulásának esélye is csökken.

Fehérjében is gazdag, mely a test felépítésében is segít, B6 vitamintartalma pedig segíti a fehérje anyagcserét és felszívódást.

Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (főleg omega3 és 6-ban) gazdag, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez, fenntartják az egészséges vérképet, segítenek megelőzni a koszorúér megbetegedését és a szívinfarktust, csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét, és nem halmozódnak fel a szervezetben.

Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása segít védelmet nyújtani  a rosszindulatú prosztata daganatokkal szemben.

A pisztácia nagyon gazdag káliumban, ami a szervezet folyadék háztartását segíti egyensúlyban tartani.

Foszfor tartalma elősegíti a csontok és fogak védelmét, a magnéziumnak fontos szerepe van a szervezet energia átalakításában.

 

 

Felhasználási ötletek:

A pisztácia bontogatása egyfajta "szotyizós" élményt is nyújt, és segíthet a fogyasztási mennyiség mérték tartásában is :-) . Nagyon finom önmagában is, de bor és sörkorcsolyaként is nagy kedvenc.

Sótlan változatát általában az egészség tudatos fogyasztók választják.

Kiváló sütemény alapanyag, sokféle desszert, gyümölcskenyér összetevője is lehet, a keleti édességek nélkülözhetetlen összetevője is.  Tehetjük salátába is, de húsokhoz -főleg halakhoz- is nagyon népszerű.

 

 

Érdekességek:

A legenda szerint az indiai mogul császárok asztalára szánt csirkéket levágás előtt néhány hétig pisztáciával kellett hizlalni, hogy a húsuk különlegesen finom ízt kapjon tőle.



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.