Makadámdió natúr


12000 Ft / kg






Makadámdio natúr


 
Tartalmaz:makadám

B1, B2, B5, B6, E vitamin, kálium, foszfor, magnézium, kalcium, szelén, vas, mangán, réz, cink.

 

 

Miért jó?

A makadámdiót a világ legfinomabb diójának  tarják, igazi ínyencség, méltán nevezik a csonthéjasok királynőjének is. Mindez nagyon sok egészséges tulajdonsággal is párosul.

Nagyon kevés telített zsírsavat, de annál több telítetlen zsírsavat tartalmaz, egyenesen rangsorvezető a növények között, több mint 80% (ez az arány még az extra szűz olívaolajról sem mondható el) Túlnyomó részt egyszeresen telítetlenek, (nagyon sok omega 7 és 9 is van benne) amelyeket gyakran „egészséges zsírok” néven is említünk, és a legkoncentráltabb energiaforrását jelentik az emberi szervezetnek, rendkívül kedvező hatással van egészségünkre: fogyasztása már a rövid idő után is kedvezően hat a trombózis, a gyulladások és a koszorúér megbetegedések ellen, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a vér koleszterin szintjét, a szív és érrendszeri, valamint a szívinfarktus kialakulásának kockázatát is.

A legtöbb diétába is bátran alkalmazható, nagyon fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében az élelmi rostja, ami összetett szénhidrátokból áll, tartalmazva számos fajtáját az oldható és oldhatatlan rostoknak. Az oldható rostok csökkentik az éhségérzetet, jóllakottság érzést idéznek elő, ezáltal  hozzájárulhatnak a testsúlycsökkenéshez. Az oldhatatlan, a szervezetben fel nem szívódó rostok segítik az anyagcserét, a salakanyagok kiürülését a szervezetből, és jótékony hatással vannak a bélrendszer működésére. Szerepet játszanak a rák és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében.

A makadámdió jelentős mennyiségű fehérjét is tartalmaz, ami ugyancsak fontos része étrendünknek, hiszen szervezetünk fő építőeleme. Segíti az anyagcserét, hiánya komoly anyagcserezavarokat is okozhat. Erősíti az immunrendszert, jó antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, de jelen van izmainkban, szöveteinkben, bőrünkben, hajunkban, körmünkben, része vérünknek is, és még számos igen lényeges feladatot lát el. A szükséges fehérjebevitel mindig összefügg a végzett munkával  és az életkorral is. A makadámdió a vegetáriánusoknak is nagyon jó fehérjeforrás.

 

 

Felhasználása:

A makadámdió egy igazi ínyenc falat. Leginkább önmagában fogyasztjuk, natúran vagy pörkölve (érdemes frissen pirítani otthon, valami isteni!). Süteményekhez is használják, jól passzol a csokihoz és a narancshoz. Készíthetünk belőle pestót is, igazi kuriózum!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.