FB pixel
Kategóriák

Háromszínű quinoa saláta grillezett zöldségekkel

Elkészítési idő: 45 perc  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 2  

Háromszínű quinoa saláta grillezett zöldségekkel

Elkészítés: 

  1. Először is nagyon fontos, hogy felhasználás előtt a qunioát alaposan mossuk át jó meleg vízben, különben keserű maradhat. (Van rajta egy természetes bevonó réteg, ami a víztől egy csúszós felületté válik, ezért egy rövid időre akár be is áztathatjuk, és utána egészen addig mossuk, amíg ez le nem jön róla.)
  2. Ha megvagyunk ezzel, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, teszünk hozzá 2 teáskanál natúr (sótlan) ételízesítőt, és puhára főzzük.
  3. Amíg a quinoa fő, elkészíthetjük a zöldségeket. Tetszőleges formákra vágjuk, egy serpenyőben jó forróra felhevítjük az olíva olajat, és megpirítjuk a zöldségeket. Hogy minden zöldségünk kellemesen ropogós maradjon, fontos a sorrend: először a répát, aztán hagymát és a paprikákat, majd a koktélparadicsomot dobjuk a serpenyőbe. Végül ráreszeljük a fokhagymát, és utána le is vesszük a tűzhelyről, hogy a fokhagyma íze is jól kiérezhető legyen.
  4. Ha elkészült a quinoánk is, összeforgatjuk a zöldségekkel egy salátás tálban, rátépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk balzsamecettel (vagy citromlével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kész a salátánk.
  5. Akár köretként is fogyaszthatjuk, (én halat ennék mellé :-) ) És egy pohárka finom rozét :-) 

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!

Hozzávalók
  • 15 dkg quinoa mix
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db répa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 6-8 db koktélparadicsom
  • extraszűz olivaolaj
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • balzsamecet vagy citromlé
  • natúr (sótlan) ételízesítő
  • só, bors (ízlés szerint)

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
3600Ft
3600 Ft/kg
 
kg
- +
dkg
- +
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
1080 Ft/db
Egységár: 4320 Ft/liter
db
- +