FB pixel
Kategóriák

Paradicsom saláta tökmagolajjal és pirított tökmaggal

Elkészítési idő: 20 perc (1 óra hűtés)  
Nehézségi szint: Könnyű  
Hány főre: 4  

Egy régi kedvenc nyári salátánk :) (megkértük Beát, a gasztrobloggerünket, hogy fotózza nekünk újra :) )

Elkészítése gyors és egyszerű, mégsem mondanánk átlagosnak. (Paradicsom és tökmag kedvelőknek kötelező kipróbálni :-) )

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat és a hagymát egészben felszeleteljük, ráttépkedjük a bazsalikomot, és egy tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Ha közben még párszor összeforgatjuk, segítjük még jobban összeérni az ízeket)
  2. Tálaláskor meglocsoljuk egy kis tökmagolajjal (a hagyományos Őrségi tökmagolajunk valami isteni!!!), megszórjuk a pirított tökmaggal, és szedünk mellé egy jó adag grillezett húskupacot :-) ...mert hogy nagyon passzol ehhez a salátához :-) De önmagában fogyasztva is értékelhető az élvezeti értéke :-)

Bea is csinált egy változatot :)

Ő színes paradicsomokkal készítette, és tett még bele mozzarella sajtot is.

Jó étvágyat!


Recept a Magosboltból - szívvel és szenvedéllyel!
Fotó és recept: Romics Bea / szotyicreations.hu

 

Hozzávalók

Ajánlott Termékeink

Bezár
0 Ft / kg
4800Ft
Bezár
0 Ft / db
2980Ft
2980 Ft/db
Egységár: 29800 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
1080Ft
1080 Ft/db
Egységár: 4320 Ft/liter
db
- +
Bezár
0 Ft / db
760Ft