Paradicsom saláta tökmagolajjal és pirított tökmaggal


 

Könnyű nyári saláta, elkészítése gyors és egyszerű, mégsem mondanám átlagosnak. (Paradicsom és tökmag kedvelőknek kötelező kipróbálni :-) )

 

Hozzávalók 4 főre:

- 5-6 db paradicsom,

- 1db lila hagyma,

- 8-10 levélke friss bazsalikom levél,

- 5dkg pirított tökmag,

- tökmagolaj (ízlés szerint)

- balzsamecet (ízlés szerint)

- só, bors (ízlés szerint)

 

A paradicsomokat és a hagymát egészben felszeleteljük, ráaprítjuk a bazsalikomot, és egy tálba tesszük.  Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. (Ha közben még párszor összeforgatjuk, segítjük még jobban összeérni az ízeket)

Tálaláskor meglocsoljuk egy kis tökmagolajjal (a hagyományos Őrségi tökmagolajunk valami isteni!!!), megszórjuk a pirított tökmaggal, és szedünk mellé egy jó adag grillezett húskupacot :-) ...mert hogy nagyon passzol ehhez a salátához :-)De önmagában fogyasztva értékelhető az élvezeti értéke :-)

 

Jó étvágyat!

 

Ötlet innen:

http://atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/2016/06/19/duplan-tokmagos-paradicsomsalata/



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.