Kávés, datolyás, fűszeres sütemény



Olyan fincsi, mint amilyen jól néz ki :-)

És az egészség faktor sem utolsó benne!

 Hozzávalók:
-200g datolya kimagozva
-250ml feketekávé
-10dkg olvasztott vaj
-10dkg porcukor (lehet barna cukor vagy xillit is)
-1db tojás felverve
-1db narancsnak a héja
-5dkg pekándió (durvára törve)
-200g sima liszt (lehet teljeskiörlésű is)
-2 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
-2 teáskanál őrölt fahéj
-1 teáskanál őrölt gyömbér
-egy csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)

Tetejére:

 -5dkg vaj
 -5dkg barna cukor
 -2 evőkanál kakaó
-5dkg pekándió egészben egy kicsit megpirítva
-pici víz

Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 20 cm-es tortaformát.

1, A datolyát áztassuk be a kávéba.
2, Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, porcukrot, tojást, narancs héjat, a leszűrt datolya felét, a kávét és a pekándiót. Majd öntsük hozzá a lisztet, a szódabikarbónát.
3, Öntsük a masszát a tortaformába, tegyük rá a datolya másik felé
t és süthetjük is.
4, Ha kihűlt a sütemény, vegyük ki a formából és fordítsuk meg.

Készítsük el a mázat.

Olvasszuk fel a vajat a cukorral, majd tegyük bele a kakaót és a vizet. Öntsük a mázat a sütire, helyezzük rá az egész pekándiót, és hagyjuk kihűlni.

 
Ha a máz megdermedt már szeletelhető is.

 
Jó étvágyat! 



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.