Csokoládés - mogyorós kuglóf


 

 

Amikor úgy érezzük, hogy a termékeink jó helyre kerülnek :)

A Kifőztük online gasztromagazin bloggereit a rendszeres vásárlóink között tudhatjuk. Többen is vannak, ezért sokrétűen használják fel termékeinket.

Van egy két recept, amivel betalálnak nálunk is, ez is egy ilyen :)

Köszönjük http://www.katucikonyha.hu/

 

Hozzávalók:

 - 5 tojás

- 200 g olvasztott vaj

- 150 g nyírfacukor

- 100 g liszt

- 100 g őrölt pörkölt török mogyoró

- 70 g étkezési

keményítő

- 30 g cukrozatlan kakaópor

- 1 csomag sütőpor (12 g)

- 1 tonkabab (elhagyható)

- 1 teáskanál vaníliakivonat

- 50 g aprított tejcsokoládé

 

A díszítéshez:

- 50 g étcsokoládé

- 50 ml habtejszín

- 1 teáskanál méz

- 1 marék török pörkölt mogyoró.

 

A tojást az olvasztott vajjal, a cukorral, a vaníliakivonattal és a finomra reszelt tonkababbal kikeverjük. Beleszitáljuk a száraz alapanyagokat, és alaposan összeforgatjuk. A massza felét szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük, beleszórjuk a tejcsokoládét, és rásimítjuk a maradék tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából.

A pörkölt török mogyorót durvára aprítjuk. A tejszínt a mézzel felforraljuk, és a felaprított étcsokoládéra öntve az egészet simára keverjük. Meglocsoljuk vele a kuglóf tetejét, és megszórjuk mogyoróval.

 

 



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.