Tökmagos pogácsa


 

Igazi tökmagos pogi, darált tökmaggal vagy tökmagliszttel.

 

Hozzávalók:

-25dkg liszt,
-15dkg darált tökmag vagy tökmag liszt,
-20dkg puha vaj,
-10dkg reszelt parmezán sajt,
-1db tojás,
-7dkg élesztő,
-2dcl tejföl,
-1,5 csapott evőkanál só.

 

 Elkészítése:

Egy tálba beletesszük először a sót, rá a lisztet, majd a többi hozzávalót, legvégén az élesztőt. (a lényeg, hogy az élesztő közvetlenül ne érintkezzen a sóval) Jól összegyúrjuk a tésztát és pihentetjük fél órát. Ezután kinyújtjuk a tésztát és feltekerjük majd újra pihentetjük fél órát. Ha letelt az idő újra kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagságúra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással és megszórhatjuk NEM pirított tökmaggal (sütés alatt megpirul) vagy szezámmaggal, reszelt sajttal…stb
Előmelegített sütőben 180-200fokon kisütjük.


Jó étvágyat!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.