Kókusztejes medvehagymás rigatoni.


 

Hozzávalók 4 személyre:

-1doboz Rigatoni,
-fél liter kókusztej,
-10dkg gorgonzola sajt,
-10 dkg bacon,
-1csokor medvehagyma,
-száraz fehérbor (elhagyható)
-reszelni való parmezán,
-1 marék dió,
-só és bors.

Elkészítése:

Amíg kifő a tészta, azalatt a mártást is simán el tudjuk készíteni!
Vékonyan felcsíkozzuk a bacont, megpirítjuk, hozzáöntjük a kókusztejet, beletesszük a gorgonzola sajtot, és forralunk rajta egyet. Vékonyra daraboljuk a medvehagymát is, beleszórjuk, majd (aki szereti) ízlés szerint tehet bele egy kis száraz fehér bort, és hagyjuk még rottyanni egyet. Ha sűrűbbre szeretnétek, lehet többet forralni, csak akkor a forralás legvégén tegyétek bele a medvehagymát és a bort, mert úgy jobban megmaradnak az ízek. Reszelünk bele parmezánt ízlés szerint, (fontos tudni hogy mivel a parmezán elég száraz sajt, így felszívja a szaftot és még egy kicsit fog sűríteni a mártáson), sózzuk, borsozzuk, majd a már közben kifőtt tésztát is beletesszük, és jól összeforgatjuk. (Célszerű olyan edényben készíteni a mártást, hogy a végén a tészta is beleférjen.)
Tálaláskor megszórjuk a közben megpirított dióval, és forgácsolhatunk még rá parmezánt.


Egy pohár jóféle fehér száraz bor illik hozzá :-)


Jó étvágyat!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.