Szilva magos (házi) natúr


2000 Ft / kg






Szilva magos natúr


 

Tartalmaz:dried-plum-250x250-2

A, B1, B2, C és E vitamin, vasnak, kalciumnak, kálium, magnéziumnak , foszfornak, szelén, kalcium, cink, réz, vas.

 

Miért jó?

Az aszalt szilva az egyik legkedveltebb és legértékesebb aszalt gyümölcs, nem érdemtelenül.

Különösen ásványi anyag tartalma kiemelkedő: rendkívül gazdag káliumban, segít megelőzni a magas vérnyomás kialakulását, vértisztító hatású, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását, segíti a belső vérzések csillapítását és a salakanyagok kiürítését. E mellet koleszterein csökkentő hatású, veseműködést serkentő és a stroke kockázatát is minimálisra csökkenti.  

Vas, kalcium, szelén tartalma segít óvni a sejteket, védelmet nyújt a daganatos, a szív és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.  Foszfor, cink és réz tartalma segít a stressz leküzdésében, ezen túlmenően a levertség és a depresszió ellen is hatásos, segíti a szép bőr kialakulását, illetve megtartását.

Vérszegény és vashiányos betegeknek is ajánlott, mivel magas mértékben tartalmaz vasat és nagyon jól szívódik fel a szervezetben.

Legismertebb hatása, hogy nagy élelmi rosttartalma miatt salaktalanító, emésztés segítő és vízhajtó tulajdonságai gyorsítják az anyagcserét, tisztítják  a bélrendszert.Erre a célra a leghatásosabb az aszalt szilva levét fogyasztani: előző nap beáztatjuk, levét reggel éhgyomorra megisszuk, de természetesen magát a szilvát is elfogyaszt(hat)juk.

Figyelem:

Bizonyos emésztőrendszeri betegségek – például az irritábilis-bél szindróma esetén – ez a megoldás akár súlyosbíthatja is a tüneteket.

 

 

Felhasználási ötletek:

Az aszalt szilva magos változatát legfőképpen levesekbe főzve használjuk. Húsok mellé sütve is népszerű, érdemes rumba vagy vörösborba áztatni, jóval intenzívebb ízeket érhetünk el.

Kimagozva használhatjuk még ugyanúgy süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba. Érdekesen harmonizál a fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, érdemes vele kicsit kísérletezni.

Legendás az aszalt szilva ágyon érlelt szilvapálinka is. Ha a magos szilvával ágyazunk, a mag egy érdekes, fanyarkás, kicsit mandulás ízt kölcsönöz neki, igazi ínyenceknek való kedvenc!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.