U.S.A.

Pisztácia héjas sós pörkölt PRÉMIUM


6000 Ft / kg






Pisztácia héjas nagyszemű sós pörkölt



Tartalmaz:sós piszt 3

A, B1, B6, E vitamin, kalcium, vas, magnézium, réz, kálium, mangán, cink, szelénrezet, mangánt, káliumot, foszfor.

 

 

Miért jó? 

A pisztácia egyedülállóan értékes kombinációja több tápanyagnak, bővelkedik ásványokban és vitaminokban.

Különösen gazdag és bő forrása az antioxidánsoknak, többek között A és E vitamin valamint lutein tartalma kiemelkedő. Ezek azok az anyagok, amik erősítik az immunrendszert, megelőzik a test sejtjeinek károsodását, védenek a fertőzések ellen és fontos szerepet játszanak a szervezet anyacsere folyamatában. Ha a szervezet antioxidáns szintje magas, a sejtek elhalása és a rák kialakulásának esélye is csökken.

Fehérjében is gazdag, mely a test felépítésében is segít, B6 vitamintartalma pedig segíti a fehérje anyagcserét és felszívódást.

Egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban (főleg omega3 és 6ban) gazdag, amelyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkenéséhez, fenntartják az egészséges vérképet, segítenek megelőzni a koszorúér megbetegedését és a szívinfarktust, csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Több kutatás eredménye megerősítette, hogy a pisztácia férfiaknak kifejezetten ajánlható, mivel fogyasztása segít védelmet nyújtani  a rosszindulatú prosztata daganatokkal szemben.

A pisztácia nagyon gazdag káliumban, ami a szervezet folyadék háztartását segíti egyensúlyban tartani.

Foszfor tartalma elősegíti a csontok és fogak védelmét, a magnéziumnak fontos szerepe van a szervezet energia átalakításában.

 

 

Felhasználási ötletek:

A pisztácia bontogatása egyfajta "szotyizós" élményt is nyújt, és segíthet a fogyasztási mennyiség mérték tartásában is :-). Nagyon finom önmagában is, de bor és sörkorcsolyaként is nagy kedvenc, általában sós, pörkölt változata a népszerűbb.

Fontos:

Frissességét, ropogóságát száraz és hűvös helyen tartja meg. Melegben és/vagy párás levegőben tárolva a só és a kinyílt csonthéja miatt elveszíti a ropogóságát, ami nélkül már nem lesz az igazi…

 

 

Érdekességek:

A legenda szerint az indiai mogul császárok asztalára szánt csirkéket levágás előtt néhány hétig pisztáciával kellett hizlalni, hogy a húsuk különlegesen finom ízt kapjon tőle.



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.