Nagyanyáink öröksége a kandírozott zöld dió.

A kandírozott zöld dió egy fanyar-édes csemege, aminek mind a gasztronómiai élménye mind a jótékony hatása kiemelkedő.

 

 

Miért jó?

Magas cukortartalma ellenére is egy valóságos vitaminbomba. Mivel még abban az állapotában szedik, amikor a zöld burok alatt a csonthéj nincs kifejlődve, ezért sokkal összetettebb és magasabb a tápanyagtartalma a dióbélnél. (A dióbél már önmagában is az egyik legegészségesebb olajos mag, ITT olvashattok róla bővebben)
A kandírozott zöld dió különösen ajánlott sápadtság, vérszegénység, és levertség esetén is.
C-vitamin tartalma magas, tisztítja a májat, a gyomrot és a vért.

Fertőtlenítő hatása is jelentős, ezért féregűzőnek is mondják.
Magas vastartalma miatt vashiányos állapotok megelőzésére használatos.

 

 

Felhasználási ötletek:

Lehet egyszerűen csak nassolni, intenzív íze kiemelkedik a süteményekből, gyümölcskenyerekből, fagyikból és mindenféle desszertekből.
Kacsa, liba és vadhúsokkal is nagyon jól harmonizál, jól passzol a sajttálakhoz is és nem utolsó sorban ágyas pálinkákhoz, likőrökhöz és akár koktélokhoz is ütős hozzávaló.
Ha még nem kóstoltátok, ne hagyjátok ki, igazi kuriózum!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.