Kókuszreszelék


1400 Ft / kg






Kókuszreszelék


 

kokuszreszelek_0

Tartalmaz:

B1, B3, B5, B6, C és E vitamin, vas, szelén, kalcium, magnézium, foszfor.

 

 

Miért jó?

A kókuszdió egy szuper egészséges energiabomba, a szervezetben gyorsan felszívódva energiává (és nem zsírrá!) alakul át. Fogyasztása sportolóknak vagy erős testi munkát végzők számára kifejezetten ajánlott, mivel fokozza a fizikai aktivitást, erőt, energiát ad.  A gyermekek szervezetének is jót tesz a kókusz, amely természetes úton megadja nekik mindazt az energiát, amit a sok játék igényel.
Fogyasztása feltétlenül ajánlott fáradékony emberek és lábadozó betegek számára is!

Foszfor és D vitamin tartalma még jobban segíti az amúgy is magas kalcium és magnézium beépülését a csontozatba és izomzatba, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék lehet.

Magas rosttartalma jót tesz az emésztésnek és a bélrendszer működésének,  enyhíti a bélgörcsöket és a bélrendszeri betegségeket. Támogatja a méregtelenítést és a mérgek kiürítését a szervezetből.

Telítetlen zsírsav tartalma  jelentős, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, nem emeli a koleszterin szintet. Segíti szabályozni a vércukrot, miáltal csökkenti a betegség hatásait, sőt, rendszeres fogyasztása egy jó alapanyag az ideális testsúlyra vágyók étrendjében.

A benne található úgynevezett közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatásúak, vírusok, fertőzések és  baktériumokat által okozott betegségek megelőzését segítik úgy hogy közben kíméletesek a bélflóra baktériumaival.

 

 

Felhasználása:

Elsősorban sütemények alapanyagául használják, inkább krémek készítésére de a tésztába is szívesen teszik. Müzlibe, joghurtba, fagylaltokba, turmixokba is tehetjük, de a pl. a keleti konyha előszeretettel használja ételekbe is.

Mivel a kókusz kifejezetten egészséges, ezért a reformkonyha kedvelői is nagyon szeretik és sok ételbe használják. Remek liszt, cukor, glutén és laktózmentes mentes sütemények, torták és ételek alapanyaga. A süteményeknél van ahol maga a kókuszreszelék a „liszt”,  az ételeknél főleg a házilag is elkészíthető tejet használják.

 

 

Érdekesség:

A kókuszpálma minden része hasznosítható: a termések rostos részéből fonalat fonnak, amely kötél, takaró, háló, ruhanemű, szőnyeg és sok más termék előállítására alkalmas. A dió csontos belső héjából edényeket és dísztárgyakat készítenek, a kókuszpálma levelei és törzse elengedhetetlen építőanyag a trópusokon, a pálmanedvből, amely a megvágott virágzatokból csepeg, pálmabort, ecetet és szirupot állítanak elő.



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.