Törökmogyoró natúr


4800 Ft / kg






Törökmogyoró natúr


 
Tartalmaz:t.mogyi kp

B1, B2, C, H és E vitamin, kálium, kalcium, vas, réz, magnézium, mangán, cink.

 

 

Miért jó?

A törökmogyoróban megvan a diófélék minden jó tulajdonsága együtt, ráadásul kiemelkedő mennyiségben. Sok benne a fehérje és a rost, mértékkel való fogyasztásuk védenek az elhízás ellen, serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Zsírsavösszetétele magas, és mivel telítetlen zsírsavakról van szó, kifejezetten egészségesek, jó hatással vannak a szív és az érrendszerre, előnyösen befolyásolják a koleszterin-szintet, fokozzák a zsíranyagcserét és nem elhanyagolható a rák megelőzésében és gyógyításában betöltött szerepe sem.

Bőséges B vitaminokban, amelyek létfontosságúak szervezetünk idegműködése szempontjából. Gazdag a leghatékonyabb antioxidánsokban - E és C vitaminban is, együtt hatásban még intenzívebben erősítik immunrendszerünket, a telítetlen zsírsavakhoz hasonlóan az antioxidánsok is nagyon hasznosak a rák, a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A szokottnál több ásványi anyagot - főleg káliumot - tartalmaz, ezért nagyon jó vértisztítóként és vérnyomáscsökkentőként is, és cukorbetegek számára is hasznos a fogyasztása.

 

 

Felhasználási ötletek:

Önmagában rágcsálva, nyersen vagy pörkölve is fogyasztható, de gyakran használt alapanyag mindenféle édességekhez, süteményekhez, desszertekhez, fagyikhoz és müzlikhez egyaránt. Különösen jól harmonizál csokoládéval és mézzel, de lekvárokkal is sűrün használják. Jól passzol hozzá a fahéj és a vanília íze. Készíthetünk belőle krémeket, vajakat, egyik legnépszerűbb ilyen termék a Nutella, amit otthon is elkészíthetünk.

Apróra darabolva tortákat, süteményeket, desszerteket díszíthetünk vele

Könnyebben tisztítható, ha sütőben egy kissé megpirítjuk a héjas mogyorót, addig, amíg a héja nem kezd repedezni.  Ha kihűlt, egyszerűen csak ledörzsölhetjük róla.  Áztatással vagy rövid forrázással is könnyedén megszabadíthatjuk a héjától.

 

 

+egy5let:

A mogyoróbelet a háztartásban is használhatjuk: ha világos fabútoron lévő karcolást szeretnénk eltüntetni, be kell dörzsölni vele.

 

 

Jó tudni:

A mogyorós csokoládé is az egészség forrása lehet!

A réz mint nyomelem elengedhetetlen a növekedéshez és a fejlődéshez. A vörös és a fehér vérsejtek fejlődéséhez, a szív és az izmok összehúzódásához, a vasszállításhoz, a csontok szilárdságához és az agy fejlődéséhez szükségünk van a rézre. A szervezetünk azonban nem állítja elő ezt a fontos elemet, így szükség van arra, hogy a táplálékunkkal elegendő réz mennyiséget juttassunk a szervezetünkbe. A mogyoró az elsők között áll a legtöbb rezet tartalmazó élelmiszerek között.  Mogyorós csoki kedvelők figyelem: réztartalom szempontjából a kakaó is az élvonalban van, így a mogyorós csoki (természetesen ebben az esetben a jó minőségű magas kakaó és kevés cukor tartalmú étcsokira kell gondolni) mértékkel való fogyasztásával egyszerre két forrásból is juttathatunk rezet a szervezetünkbe!



Copyright 2017 GÁPA Kft. - Minden jog fenntartva Áraink az áfát tartalmazzák!
Az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC (www.magosbolt.hu) weboldalon található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi, ezek tartalmáért oldalunk a felelősséget nem vállalja, olvasásuk nem pótolja az orvosi kivizsgálást és gyógykezelést, ezért ajánljuk hogy problémáival forduljon szakorvoshoz!
Az adatvédelmi nyilvántartásba vételi határozatok számai: NAIH-91981/2016., NAIH-108643/2016.