FB pixel
Kategóriák

Kóstolj bele a Mendula granolák, magkrémek és gyümölcsszeletek ízletes világába

Te is szereted a különleges ízélményeket, de fontos számodra az egészség is? Sokszor nincs időd reggelit készíteni, napközben pedig előfordul, hogy az energiaszinted majdnem nullára csökken? Nos, akkor a Mendula termékei pont neked valók! Finom és egészséges granolák, magkrémek és gyümölcsszeletek: gyors és egyszerű megoldások bárhol, bármikor, bárkinek. 

A mai rohanó világban sokszor szinte lehetetlen küldetésnek tűnik még az is, hogy nyugodtan megreggelizzünk. Lehet, hogy nincs mindig idő tojást sütni, szendvicset készíteni vagy zabkását főzni, de a nap első étkezését nemcsak, hogy nem ajánlatos kihagyni, de kifejezetten fontos volna, hogy energiadús legyen. Meg persze egészséges. Általában hasonló a helyzet a többi étkezéssel is, mindenki siet, sok a dolga, ám ilyenkor sem árt néha egy-egy energialöket. A Mendula gyümölcsszeletek, granolák és magkrémek gyors, mégis egészséges és ízletes megoldást kínálnak ezekre a problémákra.

Kezdjük a reggelt egy tál ropogós granolával, nyerjük vissza a lendületünket délután egy pohár magkrémes smoothie-val, vagy töltsük fel az energiaraktárainkat gyümölcsszeletekkel egy megbeszélés vagy egy edzés előtt.

Mendula termékek

De mit érdemes tudni a Mendula márkáról és a termékeikről?

Ismerd meg röviden a Mendula történetét

Mindenki életében akadnak álmok, ezek azonban a legtöbb esetben csak álmok maradnak, amelyek nem valósulnak meg. A Mendula története egy igazán inspiráló példa arra, hogy az álmokat igenis valóra lehet váltani.

A Mendula története 2011-ben kezdődött, amikor a márka megálmodói, Melinda és Miklós egy kis gyümölcsöst telepítettek, annak reményben, hogy egyszer a saját gyümölcseikből készíthetnek majd lekvárokat - meg esetleg pálinkát. 😜 

Természetesen náluk is ott voltak a szokásos aggályok: mikor, miből, hogyan?

Ám annyira vágytak egy saját kis manufaktúrára, hogy maguk mögött hagyva minden kérdést, beleugrottak a szerelemprojekt megvalósításába. Eleinte tortákat és kekszeket készítettek, de idővel az egészséges, mentes termékek kerültek a fókuszba, amelyekkel kéz a kézben járt az aszalt gyümölcsök és olajos magvak “uralma”. Ahogy a piac változott, a Mendula is képes volt folyamatosan megújulni…

Egy dologban azonban a kezdetektől fogva változatlan maradt: a minőség iránti elkötelezettségben. A Mendula soha nem engedett az alapelveiből, hogy csak olyan finomságokat kínáljanak eladásra, amelyeket a saját gyerekeiknek is bátran adnának.

A mogyorókrémük például tényleg mogyorókrém, nincs tele térfogatnővelővel, állagjavítóval vagy más mesterséges adalékkal, ahogyan a gyümölcsszeletek és a granolák sem tartalmaznak hozzáadott cukrot, színezéket és mesterséges ízfokozókat.

Mindezekből jól látható, hogy a Mendula termékei egészségesek, finomak, és prémium minőségűek. 

A Mendula és a fenntarthatóság, avagy az ökológiai lábnyom minimalizálása

A Mendula nem csupán egy márka, amely finom és egészséges termékeket kínál, a vállalkozás alappillérei közé tartozik a fenntarthatóság és a környezettudatosság is. Ennek megfelelően fontos számukra, hogy minél kisebb ökolábnyomot hagyjanak, így ahol lehetőségük van rá, a műanyag helyett üveget vagy papírt használnak. A nagy kiszerelésű granolákat például lebomló zacskókban forgalmazzák és újabban már visszaveszik a magkrémes üvegeket. 

A környezettudatosság mellett nagy hangsúlyt fektetnek a hazai gazdaságok támogatására is: amiből csak tudnak, hazai termékeket szereznek be, ilyen például a gluténmentes zabpehely, a meggy, az alma vagy a tökmag. De még az almasűrítményük is hazai. ☺️ 

A Mendula tehát nemcsak ízletes és egészséges termékeket kínál, hanem valós lépéseket is tesz a környezet és a hazai gazdaságok védelmében. 

Próbáld ki te is ezeket a szuper termékeket, csak nyerhetsz velük! 

Mendula granola - Az egészség és az íz harmóniája

Először is, tisztázzuk, hogy mi is az a granola? 

A granola egy sült-ropogós müzli, amely többnyire zabpehely, méz és valamilyen zsiradék - általában kókuszolaj - összesütéséből készül. Ízletes, ropogós és gyakran tartalmaz különféle magvakat valamint aszalt gyümölcsöket.

A granola valódi energiabomba, így nagyon jó napindító étkezésnek, de tízóraira, uzsonnára is kiváló választás, akárcsak könnyű ebédnek vagy vacsorának. Sőt ideális nasi például sport vagy túrázás előtt/után. Ehetjük tejjel, növényi tejjel, joghurttal vagy csak úgy magában is elropogtathatjuk.

Mendula granolák

Te is azok közé tartozol, akik imádják a ropogós granolákat, de az egészséges táplálkozás is fontos a számukra? Akkor a legjobb helyen jársz! 

A Mendula granolák válogatott, tiszta, természetes alapanyagokból készülnek, így biztos lehetsz benne, hogy a minőségi, ugyanakkor tápláló összetevőknek hála napi energiaszinted a maximumon lesz.

Ráadásul az alapjuk gluténmentes zabpehely, így akkor is bátran fogyaszthatod bármelyiket, ha gluténérzékeny vagy. 

Mendula granolák

Élvezd az ízek kavalkádját!

A Mendula granolák nem csupán egészségesek és energiadúsak, de az ízviláguk is kirobbanó, így izgalmas gasztronómiai élményt nyújtanak - ez pedig gondoskodik róla, hogy sose unjunk rájuk. 

Próbáld ki az összes ízkombinációt vagy mixelj egy saját kedvencet. Gyümölcsös, magvas, vagy inkább csokis? Neked melyiktől fut össze igazán a nyál a szádban? 😉

  • Az epres-málnás-citromostól - ami liofilizált (fagyasztva szárított - ez azért jó, mert így a gyümölcs megőrzi vitamin- és ásványianyag tartalmát, valamint friss ízét) eperrel és málnával készült, kókuszchipsszel, mandulapálcikával és puffasztott amaránttal gazdagítva, na meg egy leheletnyi citrommal, ami némi pikantériát kölcsönöz neki?
  • A banános-karamellás, ami liofilizált banánnal, sós karamellás fehér csokival és földimogyóróval készült? Ez egy igazi ízorgia, ami totálisan felpörget és magával ragad, bármikor és bárhogyan is fogyasztod.
  • A narancsos-étcsokis chocolate lover, ami a csokiimádók mennyországát idézi meg minden falatban? Hiszen a csokit mindenki szereti, a bio kandírozott narancshéjjal és a törökmogyoróval pedig olyan hármast alkotnak, hogy soha nem felejted el, ha egyszer megkóstoltad ezt a kombinációt!
  • Vagy az almáspite ihletésű apple pie, aminek az íze és az illata is olyan, mintha a nagymama sütijébe haraptál volna bele? Ez a granola tele van aszalt almával, mazsolával, dióval, mandulával és persze az elmaradhatatlan fahéjjal.

És ez még csak néhány változat, van több is… Ugye, hogy mindtől összefut a nyál a szánkban? Ja, és a legjobb, hogy akár keverheted is őket.

Legyen szó egy rohanós hétköznapi vagy egy lustálkodós vasárnapi reggeliről, a Mendula granolák tökéletesek mindenféle napindításhoz. Sőt, nemcsak a reggelihez, de a nap bármelyik étkezéséhez remekül illenek. Sőt, a zabkását, a smoothie-t és a pudingokat is feldobhatjuk egy kis ropogós, édes, ízletes granolaszórással, és még egészséges nasinak is szuper. 

Mendula granola tálban

Ha pedig az ízesített granolák helyett a te szíved inkább az egyszerűbb típusok felé húz, akkor próbáld ki a Mendula két alapgranoláját (a natúrt és a kakaósat), amelyek száz százalékban természetes összetevőkből állnak, nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges színezéket, édes ízüket pedig a datolyaszirupnak és a sűrített almalé koncentrátumnak köszönhetik. Természetesen ezek a változatok is gluténmentes zabpehelyből készülnek. Fontos! - ezt a 2 terméket kizárólag nekünk gyártja a Mendula! 

Ne habozz, kóstold meg te is: egészséges, ízletes, ropogós… kell ennél több? 😉

Mendula magkrémek - Egészség, élvezet és sokoldalúság egyetlen üvegben

Mi is az a magkrém?

Mégis mi fán terem a magkrém? Ez egy olyan kérdés, amit bizonyára sokan feltesznek a magkrém szó hallatán. Bonyolult dolognak hangzik - hiszen hogyan lesz egy kemény magból kellemes állagú krém -, pedig a válasz igazából egyszerű: a magkrém lényegében a teljes mag krémes állagú változata. Tehát 100%-ban az adott magból készül, igaz néhány változatát sóval, fűszerekkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy más természetes, minőségi alapanyagokkal is ízesíthetik. Az igazán jó magkrém teljesen sima, krémes textúrájú, ám léteznek kifejezetten rusztikus verziók is, mint például a földimogyorókrém földimogyoró darabokkal.

Miért próbáljuk ki a magkrémet?

A megkrémek világa rendkívül színes. Mogyorókrém, mandulakrém, kesudiókrém, tökmagkrém, szezámkrém, pisztáciakrém, földimogyorókrém – ki hitte volna, hogy ilyen sok magkrém létezik? Mind más, mind zseniálisan finom, a változatosság és az íz mellett azonban akad egy harmadik nyomós érv is mellettük… A magkrémek igazi szuperélelmiszerek, ami azt jelenti, hogy tápanyag-összetételük révén rengeteg egészségügyi előnnyel is rendelkeznek.

A magkrémek kiváló fehérje- és rostforrások, valamint ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkednek. A bennük található zsírsavak esszenciálisak, vagyis nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára, és jó hatással vannak többek között az immunrendszerre, az érrendszerre és az idegrendszerre. A magkrémek nem csak finomak, de a rostbevitel növelésére is kiválóan alkalmasak, mindezeken felül pedig magas a magnéziumtartalmuk, így csökkenthetik a stresszt, oldhatják az izomgörcsöket és támogatják a fizikai teljesítőképességet. 

A magkrémekről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz: Mi a magkrém?

Mendula magkrémek

Ahány magkrém, annyiféle íz

A Mendula magkrémek esetében a magas tápérték mellett az élvezeti faktor sem elhanyagolható tényező. Selymesek, krémesek, és rengeteg ízvariációban kaphatóak. Tökéletesek például reggeli pirítóshoz - lekvárral, mézzel kombinálva is -, szendvicsekhez, de müzlikhez, granolákhoz, smoothie-hoz, süteményekhez, salátaöntetekhez és még krémlevesekhez is használhatjuk őket. 

Akik hallottak már a magkrémekről, azok általában a klasszikus típusokat ismerik - amelyek igazán szuperek, hiszen 100% magkrémet tartalmaznak -, de ma már akad jó néhány izgalmasabb, extra magkrém is. Ezek még különlegesebbek, még inkább ízgazdagok és még változatosabbá tudják tenni az egyszerű reggeliket, tízóraikat, uzsonnákat, vacsorákat, de sütiknél, desszerteknél is nagy sikerrel bevethetőek.

Törökmogyorókrém deluxe

A törökmogyorós magkrém teljes mértékben megtestesíti az “egyszerű, de nagyszerű” kategóriát. Túlzásoktól és hosszas összetevőlistától mentes, mivel nincsen benne más, csak törökmogyoró, kókuszvirágcukor és kakaópor. Bátran állítjuk, nem is kell bele egyéb, így tökéletes! Ráadásul vegán és akár egy egészségesebb nutella verziónak is jól beillik. 

Sós karamellás törökmogyórókrém

Mi lehetne tökéletesebb párosítás, mint a sós karamella és a pörkölt törökmogyoró házassága egy üvegnyi magkrémben? Édes is, kicsit sós is, krémes is, fehércsokis is, karamellás is… No comment!

Fehércsokis mandulakrém eperrel

Fehércsokis magkrém és gyümölcs? Magkrém és gyümölcs! Nem, ez nem lehetetlen, ez nagyon is lehetséges és még isteni finom is. Igen, tudjuk, hogy meglepő, sőt már-már extravagáns hangzású, de működik. A magkrémek és a gyümölcsök jól kijönnek egymással, a fehércsoki pedig már csak hab a tortán.

A magkrémek olyanok, mint amikor egy apró titokra bukkansz, ami felvidít és megfűszerezi a napodat. Próbáld ki te is a klasszikus vagy az extra változatokat és meglátod, mennyivel pikánsabb, érdekesebb lesz tőlük minden étkezésed, amibe beleteszed őket.

Izgalmasan hangzik? Akkor nézd meg mi mindenre használhatod a magkrémeket! Például készíthetsz belőlük: mogyoróvajas müzliszeletet, mogyoróvajas zabkekszet, mogyorókrémes sajttortát vagy akár mandulakrémes mandulatortát is.

Mendula gyümölcsös szeletek - Az egészséges nassolás új dimenziója

Mi az a Mendula superfriut bar és miért jó?

Az élet tele van rohanással. Reggel a munkába, délután a gyerekért vagy az edzésre szaladva vagy ha simán csak haza sietünk - de akár egy hosszú kirándulás, túra közepén is - jól jön egy gyors, mégis tápláló falat. A Mendula superfruit bar, vagyis a gyümölcsös szeletek (darált mandulával felturbózva) pontosan ezt a célt szolgálják: kényelmes, gyors, egészséges, finom, energiadús és kompakt nassolnivalót kínálnak bárhol, bármikor, bárkinek.

Mendula gyümölcsös szeletek

4 szelet - 4 ok, amiért érdemes Mendula gyümölcsszeleteket nasizni

1.) Telis-tele vannak gyümölccsel és mandulával
A Mendula gyümölcsös szeletek sok-sok gyümölccsel és mandulával készülnek, (igazából csak ezek az összetevők vannak benne 😉), ami biztosítja, hogy minden egyes szelet telis-tele legyen vitaminnal és tápanyagokkal. Így ezek a nasik nemcsak finomak, de az egészségünkre is kedvezően hatnak.

2.) Hozzáadott cukor nélkül készülnek*
Az egészséges életmód jegyében a Mendula gyümölcsös szeletek hozzáadott cukor nélkül készülnek, ami segít abban, hogy elkerüljük az esetleges “cukorsokkot” és annak következményeit. (*hozzáadott cukor nélkül készülnek = csak az almasűrítmény és az aszalt gyümölcsök saját, természetes cukortartalma édesíti a szeleteket, semmilyen más formában nem kerül bele cukor")

3.) Valódi energiabombák
A Mendula gyümölcsszeletek optimális energiaszintet biztosítanak bármikor a nap folyamán - mindig és minden élethelyzetben. Reggel, ha épp nincs időnk leülni reggelizni, tízórai időben, utazáskor, bringázás közben, a délután mélypontjánál, vagy épp egy fárasztó edzést követően. 

4.) Kényelmes és praktikus nasik
Ezek a superfruit barok bárhova velünk jöhetnek: munkába, iskolába, edzésre, kirándulásra vagy egyszerűen csak vésztartaléknak is bedobhatunk a táskánkba (a gyerkőc vagy a párunk táskájába is) párat. Kis helyen elférnek, nem nyomódnak össze, nem folynak szét, nem kennek össze semmit.

A Mendula gyümölcsös szelet tökéletes választás azoknak, akik egészséges és finom, esetleg gyors energiát adó nassolnivalót keresnek. 

Tégy egy próbát te is, és győződj meg róla, hogy mennyire finomak ezek a tápanyagban gazdag alternatív nassolnivalók, és hogy milyen hatékonyan képesek feltölteni energiával és életerővel a napodat! 

Kóstold meg mind a 4 ízt és találd meg a kedvencedet!

Vörösáfonyás-meggyes gyümölcsszelet

Ebben a vörösáfonyás-meggyes superfuit barban a finomra őrölt mandula találkozik a datolyapasztával és az aszalt meggy pikantériájával. Egy kirobbanóan finom ízkombináció, ami bárhol és bármikor magával ragad.

Kókuszos-kakaós gyümölcsszelet

A kókusz és a kakaó elválaszthatatlan jó barátok, akik tökéletesen kiegészítik egymást. Egy klasszikus párosítás, amit szinte mindenki szeret, főleg, ha még a benne található datolya kissé meg is édesíti az élményt.

Mangós-kókuszos gyümölcsszelet

Egzotikus aromák minden mennyiségben - így jellemezhetnénk ezt a gyümölcsszeletet. Datolyapaszta, mandulaőrlemény, aszalt mangó, kókuszreszelék… semmi több, de az íze… mintha a trópusokon nyaralnánk!

Kakaós-meggyes gyümölcsszelet

Természetesen a csokirajongókra is gondolt a Mendula, mert nekik is készült egy kakaós-meggyes superfruit bar. Méghozzá olyan, ami nagyon jó alternatíva mindazoknak, akik imádják a csokit, de az egészségükre is odafigyelnek. Ez a szelet a magas kakaóvaj tartalmú kakaópor miatt tényleg nagyon emlékeztet a csokira, méghozzá egy meggyes-marcipános változatra. Az utóbbi hatást a mandulának és persze az aszalt meggynek köszönhetjük.

Fedezd fel Te is a Mendula ízletes világát, ahol a “finom” és az “egészséges” kéz a kézben jár, tökéletes harmóniát alkotva. Akár egy gyors, tápláló nassolnivalót ennél a nap folyamán, akár egy finom, ropogós granolát szeretnél a reggelihez vagy egy különleges krémet, ami feldobja a sütidet, szendvicsedet, itt megtalálod. 

Nézz körül a Mendula granolák, gyümölcsszeletek és magkrémek között, és légy része te is ennek az izgalmas és tudatos kalandnak - mindezt fenntartható és környezetbarát formában.